Listă câștigători concurs iPhone X

 

Mulțumim celor peste 300 de participanți, care ne-au surprins cu ideile lor bune. Juriul a decis cu greu câștigătorii, însă iată-i enumerați mai jos, împreună cu ideile lor:

 

Angheluta Valentina Daniela – Bike sharing

 

Infiintarea unui punct de “bike sharing” in incinta business park-ului cred ca ar fi o initiativa deosebit de interesanta, care se pliaza destul de bine pe mediul corporatist. Bicicleta este un mijloc de transport, dar si unul de recreere, la care se poate apela, fie si in pauza, pentru pentru o scurta plimbare sau chiar pentru o intalnire de business. In acest fel, angajatii din cadrul business park ului ar avea la dispozitie biciclete chiar in fata sediilor – ai treaba in oras 3 ore, inchiriezi bicicleta din Novo Park, ai plecat, ai rezolvat treaba si te-ai intors relaxat, bicicleta fiind un mijloc excelent de recreere, la indemana oricui. Beneficiile sunt de ambele parti: NovoPark ar putea eficientiza astfel spatiul de parcare auto, un topic destul de sensitive pentru zona Pipera, cu un cost minim si printr-o solutie moderna, atractiva si environment friendly. In plus, propunerea ar putea fi un imbold care sa stimuleze folosirea bicicletei ca mijloc de transport catre serviciu (astfel inclusiv metroul s-ar mai decongestiona in zona). Angajatii din cadrul parcului ar beneficia de o solutie “altfel” de recreere si de a se deplasa pentru intervale scurte de timp. Pentru 50 de biciclete Novo Park ar putea investi aprox. 35.000 ron (700 ron/bicla). Acestea ar putea fi inchiriate la un pret de 2 ron/ora, accesibil pentru orice corporatist (care da cel putin 5 ron pe o cafea, zilnic!). Presupunand ca o bicicleta e inchiriata 4 ore/zi (ceea ce este realizabil), ar insemna ca 1 bicicleta s-ar amortiza in 4.3 luni (4 ore * 2 ron=8 ron/zi * 20 zile/luna = 160 ron/luna -> 700 ron, pretul unei bicle : 160, cat ar produce o bicla pe luna -> in mai putin de 4 luni jumate Novo Park isi recupereaza investitia. Dupa 6 luni, in functie de feed-back-ul utilizatorilor, Novo Park ar putea dezvolta si investi mai departe in proiect, spre exemplu prin dusuri la locul de munca.

 

Constantin Camelia Cristina – Muzica in parc

 

Plecand de la ideea ca « Music is the medicine of the mind », propunerea mea este legata de implementarea unui sistem de sonorizare care sa permita difuzarea de muzica (radio) si diverse anunturi in fiecare dintre cladirile din Novo Park (parter, zona lifturi, parcari, dar si afara – insula verde, fantana, zone fumatori etc). Beneficiile muzicii sunt diverse si au fost studiate si demonstrate de catre cercetatori: de la placerea de a asculta o melodie frumoasa, pana la ameliorarea starii de sanatate in general (schimbarea starii de spirit, eliberarea de stres, imbunatatirea memoriei, cresterea randamentului concentrarii). Si cel mai important, ne da un plus de vitalitate dimineata si in pauze. Tinand cont de faptul ca suntem multi angajati si, din fericire, diferiti, pentru a acoperi cat mai multe stiluri muzicale, se pot alterna mai multe posturi de radio. Un survey care sa adune Top 5 Radio stations poate ar fi util in acest sens. Acest sistem de sonorizare ar permite si difuzarea unor anunturi importante, atat placute – evenimente/concursuri, cat si mai putin placute – avertizarea si evacuarea rapida a persoanelor aflate in cladiri, in cazul unor situatii de criza. This is it – ideea vine din suflet si cu mare drag!

 

Ispas Cosmin Ionut – Un parc mai verde

 

Inițiativa și demararea acestui concurs cu scopul amenajării campusului “Novo Park” m-au determinat sa-mi aduc aportul prin câteva recomandări și idei. La o primă vedere se observă că în curtea exterioară există un număr redus de spații verzi, flori, fiind o curte neprimitoare si oferind o imagine “betonată”. Prin urmare, o posibilă variantă ar fi plantarea semințelor, bulbilor sau răsadurilor de flori, a puieților de tuia sau a arborilor si arbuștilor cu flori de primăvară (ex. Magnolia, liliacul, forsythia – este cel mai rezistent pom ornamental, mărul ornamental). La această idee, se poate demara un eveniment intern adresat tuturor angajaților, de plantare și reîmprospătare a aerului și a aspectului exterior cu tema “Refresh Novo Park”. Tot pe aceeași idee ar putea exista în fiecare recepție o zonă verde “Green Corner” prin montarea unei machete gazon sau iarbă artificială, completată de scaune multicolore pentru a da o notă mai caldă și pentru a-i binedispune pe angajați. Spațiile interioare ne înconjoară majoritatea timpului petrecut la serviciu, prin urmare pot fi folosite prin montarea unor planșe cu citate motivaționale și schimbate cu frecvență zilnică/saptămânală. Lifturile se pot accesoriza cu “Gluma saptamanii”, o idee care ar stârni zâmbete pe chipul angajaților încă de la intrarea în clădire. Ar începe activitățile mult mai relaxați și detașați. Sper că sugestiile și recomandările mele vor ajuta la îmbunătățirea imaginii campusului Novo Park. În încheiere propun câteva citate motivaționale: “What would you do if you weren`t afraid ?” “Done is better than perfect.” Sloganul viziunii mele pentru reamenajarea și îmbunătățirea spațiilor din campus este “Viața în verde la birou”.

 

Albei Razvan-George – Wifi in parc

 

Salutare! Tinand cont de succesul avut de competitia de fotbal organizata de Novo Park si de faptul ca anul acesta in perioada 14 iunie – 15 iulie se va desfasura Campionatul Mondial de fotbal as veni cu urmatoarea propunere: Sa se creeze un Fan zone unde iubitorii sportului rege sa poata viziona meciurile Campionatului Mondial Rusia 2018. In faza grupelor cele 3 meciuri se vor desfasura incepand cu orele 15:00, 18:00 si respectiv 21:00. In fazele eliminatorii cele 2 meciuri ale zilei sunt programate la orele 17:00 respectiv 21:00. Finala este programata la ora 18:00. Ideal ar fi ca Fan Zone-ul sa fie organizat undeva afara, dar sa fie disponibila si conexiune wifi la internet pentru ca angajatii sa poata lua laptopurile cu ei in caz ca vor sa lucreze. Un loc ar putea fi terasa Starbucks de la Caldirea E. Se pot monta 2 sau 3 televizoare la care sa se poata viziona meciurile. Se pot organiza concursuri de pronosticuri cu premii (doar pentru cei care asista la meci minim 45 minute): – Concurs pentru scor

 

Razvan Alexandru Stanciu – Mai multe activitati outdoor

 

Buna, Mi-ar placea foarte mult daca, atat cat e frumos afara, s-ar organiza spatii in care sa iei masa in aer liber. Un “Food Truck Festival”, saptamani tematice, eventual unde sa poti sa ramai la o bere dupa munca pana se mai duce aglomeratia, etc. Cred ca daca ar exista un loc unde sa poti sa mananci si sa te relaxezi in aer liber, aici aproape, ar reprezenta un adevarat plus pe perioada cat e vreme frumoasa. Sincer sunt satul sa merg 10-15 min sa mananc sau sa merg sa mananc mancare in subsoluri… mai ales cat e frumos afara. Un astfel de spatiu ar servi perfect nevoia oamenilor de a sta la aer mai ales ca pauza de masa este cel mai important timp personal pe care il avem cat suntem la birou. Trebuie identificat un spatiu (ex: 50m*20m, adica vreo 45 locuri parcare in spatiul central inspre gardul cu muzeul aviatiei). Costurile cred ca pot sa fie virtual 0. Cei care ar veni sa vanda mancare/bautura ar aduce mese/umbrele, In plus, asa nu trebuie sa va mai faceti griji cu autorizatii . Vin ei cu ele direct la pachet. Acum, daca vreti sa organizati voi niste spatii dragute, atunci in ceea ce priveste costurile, the sky is the limit . Mersi, Razvan