Pe 4 august, patru cicliști temerari iau startul din Novo Park într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani de România Mare. Timp de 16 zile vor ‘desena’ conturul țării pe bicicletă pentru o cauză nobilă: conștientizarea autismului în cât mai multe comunități și strângerea de fonduri pentru recuperarea celor 500 de copii speciali ai asociației Help Autism.

Inițiativa ‘Contour 100’ aparține UBIS Club și este organizată în parteneriat cu Help Autism, EduCaB și Editura Herald, cu susținerea Novo Park, a sindicatului U.P.A., Randstad, Orbea și Trisport.

Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ștefan Slăvilă și Alexandru Mierlea sunt cicliștii din comunitatea ‘Vara la Pedală’, transformați în ambasadori ai copiilor cu autism, care vor descoperi frumusețile României pe parcursul a 3.000 de km, parcurși pe bicicletă.

Traseul urmărește extremitățile geografice ale României și traversează forme majore de relief. Fiecare zi a Contour-ului include locuri simbolice pentru istoria românilor.

Turul se împarte în etape de aproximativ 180 km/zi, cu începere din București spre sud, apoi spre est, pentru a reveni în Capitală pe 19 august.

Pe parcursul celor două săptămâni, echipa și staff-ul tehnic vor poposi în biblioteci publice, înscrise în programul EduCaB, unde vor participa la evenimentele de informare și conștientizare a autismului. În fiecare dintre aceste locații vor fi împărțite cărți și materiale informative pentru a fi distribuite mai departe în comunitățile locale.

Pe data de 3 august, cu o zi înainte de start, în curtea interioară a complexului Novo Park din București, echipa de cicliști, alături de parteneri, invită pasionații de ciclism și fapte bune și susținători ai cauzei copiilor cu autism, la evenimentul de lansare a inițiativei. A doua zi, pe 4 august, dimineața la ora 7:30, la intrarea Șincai a Parcului Tineretului cei patru cicliști iau startul în aventura celor două săptămâni de pedalat în jurul țării.

Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va avea loc în Constanța, pe 6 august, în amfiteatrul Bibliotecii Județene, între orele 10:30 — 12:00, unde doritorii vor putea face cunoștință cu echipa cicliștilor și echipa Help Autism.

Pe data de 8 august, la Iași, echipa va participa, alături de colegii din comunitatea ‘Vara la Pedală’ Iași, la evenimentul de final de etapă, la Iași Palas Mall, între orele 16:00 — 18:00.

Pe 10 august, în orașul Suceava, membrii comunității locale și reprezentanții presei sunt invitați, alături de echipă și de specialiștii în terapia copiilor cu autism, la centrul comercial Shopping City, între orele 11:00 — 15:00, pentru cel mai mare eveniment de conștientizare al traseului.

Aventura se încheie pe 19 august în București.

Oricine poate susține inițiativa Contour 100 contribuind cu donații pentru susținerea terapiei copiilor cu autism pe platforma Galantom urmărind link-ul galantom: http://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6223.

Donațiile vor fi recompensate cu un cadou personalizat cu însemnele evenimentului.

Pentru o donație de 100 de lei, donatorul primește o diplomă personalizată, o insignă și o brățară, la 200 de lei se adaugă și un tricou al evenimentului, iar la 400 de lei și o medalie personalizată.