Grupul Garanti România și-a prelungit cu cinci ani contractul de închiriere pentru sediul din cadrul parcului de afaceri Novo Park, dezvoltat de compania Genesis Development în zona Pipera.

Grupul Garanti, care reuneşte GarantiBank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare, ocupă o suprafață închiriabilă de 7.200 mp în clădirea F a complexului de birouri Novo Park.
„Prelungirea contractului de închiriere este, pentru orice proprietar de spații de birouri, cea mai importantă recunoaștere a calității serviciilor oferite. 2013 a fost un an foarte bun pentru Novo Park: am reînnoit contracte existente și am asistat la extinderea companiilor Luxoft și Infineon, însă în același timp am atras noi chiriași, precum Sodexo și am obținut ratingul BREEAM Very Good, cea mai relevantă certificare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi”, a afirmat Liviu Tudor, președintele companiei Genesis Development.
Clădirea F are o suprafață închiriabilă de 24.000 mp, desfășurată pe zece etaje de birouri și șase niveluri de parcare, Grupul Garanti ocupând trei etaje.
Parcul de afaceri Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 mp închiriabili și are un grad de ocupare de 98%. Printre chiriașii Novo Park se află: Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Grupul Garanti România, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit Business Integrated Solutions.
„Ne bucurăm să fim parte a procesului de dezvoltare a companiilor chiriașe și să putem oferi cele mai bune condiții de lucru pentru cei aproape 10.000 de angajați care lucrează în complexul de birouri Novo Park”, a adăugat Liviu Tudor.
În acest an, Novo Park și West Gate, proiect dezvoltat de Genesis Development în cartierul Militari, au obținut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din România. Genesis Development deține astfel cea mai mare suprafață de spații de birouri verzi de pe piața locală.
Despre Genesis Development
Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. Genesis Development este dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A.