Complexul de afaceri Novo Park a închiriat o suprafață suplimentară de birouri companiei de servicii IT Luxoft, care s-a extins astfel cu un etaj. Novo Park este un complex de birouri în nordul Bucureștiului, dezvoltat de compania Genesis Development, condusă de omul de afaceri Liviu Tudor.
Novo Park are o suprafață închiriabilă de 75.000 metri pătrați de birouri și un grad de ocupare de 99%. Ca urmare a expirarii contractului de închiriere a unuia dintre chiriași, care a decis să se consolideze într-o altă locație, Novo Park a reușit să dea curs solicitării de extindere a companiei Luxoft.

„Am remarcat în ultima perioadă tendința companiilor de a se extinde, acest lucru fiind vizibil atât în Novo Park, cât și West Gate, parcul de birouri pe care l-am dezvoltat în zona de vest a Bucureștiului. Doar în ultimii doi ani, chiriașii din Novo Park și West Gate și-au extins suprafețele existente cu aproximativ 20.000 de metri pătrați de birouri”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development.
Luxoft, unul dintre furnizorii de vârf de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT, își desfășoară activitatea în complexul de birouri Novo Park încă din anul 2007.
„Vom continua planurile de extindere în România pentru a susține diviziile strategice care furnizează servicii IT, către sectoarele financiar și automotive. Ambele divizii au înregistrat creșteri subtanțiale de la an la an, iar talentul descoperit în România în domeniul IT a adus un plus semnificativ operațiunilor noastre de livrare,” a declarat Bogdan Pelinescu, Managing Director Luxoft România. „O actiune recentă pe care am desfășurat-o se numește Zilele Carierei, un eveniment amplu, care s-a bucurat de un mare success și ne-a înlesnit recrutarea a aproximativ 50 de ingineri de sisteme software”, a adăugat Bogdan Pelinescu.
Luxoft România are peste de 1.000 angajați și este cel de-al treilea centru de livrare Luxoft din acest punct de vedere. Compania dezvoltă soluții și livrează servicii din 17 centre de livrare dedicate, din lumea întreagă. Luxoft numără 7.700 de angajați în cele 22 de birouri din 14 țări din America de Nord, Europa de Est și Vest și Asia Pacifică. Luxoft este înregistrată în Tortola, Insulele Virgine Britanice, deține centrul operațiunilor în Zug, Elveția și este listată pe bursa de la New York.
Compania este unul din cei mai mari chiriași ai complexului de birouri Novo Park, alături de HP și Garanti Bank, care și-au prelungit contractele de închiriere, și UniCredit, care și-a extins, de asemenea, suprafața de birouri ocupată.
Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 mp închiriabili și cuprinde 1.100 de locuri de parcare. Complexul de birouri a obținut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi, cu ratingul Very Good.
Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.

***
Despre Genesis Development
Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii, în prezent ocupat în proporție de 100%.
Investițiile realizate de Genesis Development în România se ridică la 300 de milioane de euro.